Magdalena Ivić i Iva Šarić

Uz moć mikrostruje do izvrsnog tonusa mišića lica

U osmišljavanju našeg projekta ROX BEAUTY Podcast, glavna nit vodilja bila nam je edukacija publike, koja će biti potkrijepljena perspektivom stručnjaka. Upravo zato, Magdalena Ivić koju mnogi od vas znaju i pod imenom Skinlosophy, činila se kao pravi odabir za našu prvu gošću. Ova mlada, svestrana i perspektivna liječnica koja posebnu ljubav gaji prema dermatologiji, našoj Ivi Šarić otkrila je korisne beauty tips, progovorila o aktualnim trendovima u svijetu skincarea te o odličnim učincima beauty tehnologije. 

NuFACE kao rješenje za jačanje tonusa mišića lica 


  

 

 

Magdalena Ivić bila je članica žirija GRAZIA Best of Beauty 2023. Awards, te je tim povodom isprobavala nominirane proizvode. Za oko joj je zapeo NuFACE Trinity + PRO, koji je u konačnici i odnio nagradu za najbolji anti-age gadget. NuFACE uređaji svoju snagu crpe iz patentirane Microcurrent Skincare™, mikro struje koja se precizno i potpuno bezbolno aplicira na lice i vrat, uz klinički dokazan blagotvorni učinak na lifting, toniranje lica i zaglađivanje kože. 

Zašto je mikrostruja donijela revoluciju u beauty tehnologiju?

Magdalena je Ivi podijelila stručno objašnjenje. Naime, više je faktora koji utječu na proces starenja kože. S godinama se kolagen, protein koji utječe na strukturu naše kože, smanjuje i time dolazi do prvih vidljivih bora. Drugi važan faktor jest tonus kostura i mišića lica, koji gube jačinu i volumen te time koža lica koja ih prekriva postaje prevelika i obješena. Upravo zato, mišiće lica moramo ojačati. Učinak mikrostruje na tonus mišića lica, Magdalena Ivić opisuje kao prijeko potreban trening lica. Kao što mišiće našeg tijela osnažujemo odlaskom u teretanu, tako je i mišićima našeg lica potrebna stimulacija.

Mikrostruja odašilje mini elektrošokove, impulse u mišiće lica koji se grče i potom opuštaju. Time mišići hipertrofiraju i postaju jači. Magdalena je dosta dugo čitala o učinku mikrostruje, a kada je počela koristiti NuFACE, ubrzo je na svojoj koži osjetila njegovu snagu.

Odmah nakon prvog korištenja lice je postalo svježije, zahvaljujući učinku limfne drenaže. Preporučuje ga koristiti uz NuFACE Super Peptid Booster, s kojim čini savršenu simbiozu. Booster priprema kožu i ostavlja ju vlažnom i time omogućuje da NuFACE lagano klizi po licu, dok sam NuFACE poboljšava dubinsko prodiranje peptida u kožu. Čitava linija NuFACE uređaja i pripadajućih skin care proizvoda dostupna je ovdje - NuFace uređaji.  


 

Azijski skincare kao uzor

 
Magdalena Ivić prošle godine diplomirala je na Medicinskom fakultetu, a već na ljeto uputila se put Tajlanda, gdje je mjesec dana volontirala na odjelu dermatologije u bolnici u glavnom gradu Bangkoku. Priliku da nauči nešto novo Magdalena je prihvatila objeručke, a u Hrvatsku se vratila s pozitivnim iskustvom. Kako je azijski skincare doživio procvat u zemljama zapadnog svijeta, Ivu je zanimalo što je Magdalena naučila o njezi kože lica.  

Magdalena je otkrila kako je tajna mladolikosti populacije istočne i jugoistočne Azije intenzivna zaštita od sunca. Niz okolišnih, društvenih i kulturoloških faktora utjecao je na beauty navike žitelja ovih prostora. Stoga je SPF 50+ apsolutni must have te kamen temeljac njihove skincare rutine.  Unazad nekoliko godina, koži, kao našem najvećem organu, počeli smo posvećivati pažnju koju zaslužuje.

Tako se naglasak s dekorativne kozmetike prebacio na preparativnu, ali ponekad krivo procjenjujemo potrebe naše kože. Kako je većina kožnih oštećenja prouzročena štetnim sunčevim zrakama, SPF je imperativ tijekom cijele godine. Magdalena upozorava kako je količina koju nanosimo od presudne važnosti te preporučuje svakog jutra nanijeti dva prsta SPF-a. Također, u moru proizvoda za njegu lica često dolazi do konfuzije koji izabrati. Magdalena zagovara jednostavan pristup i korake. Veliku važnost posvećuje dvostrukom čišćenju lica, koji podrazumijeva uljni čistač za skidanje šminke te nakon toga nježni čistač koji ne isušuje kožu.

Sljedeći korak jest serum u skladu s vašim potrebama. Primjerice, vitamin C suzbija tamne mrlje, dok je retinol, kao derivat vitamina A poznat po anti-age učinku i saveznik u borbi protiv akni. Zadnji korak je krema, koju birate prema vašem tipu kože. Masna koža zahtijeva fluidne kreme, dok suha koža voli hranjive kreme.  

Za kraj, kako bi utvrdili gradivo sumirat ćemo Magdalenine lekcije. Za zdrav i mladolik izgled kože potreban je sljedeći dream team: dobar SPF, pravilna rutina njege i NuFACE! 

NuFACE proizvode potražite na ROX Beauty webshopu - NuFace proizvodi.