Koliko su opasne bakterije na vašim kistovima za šminkanje?

Koliko su opasne bakterije na vašim kistovima za šminkanje?

Ako ste poput većine korisnika kozmetičkih proizvoda, ne razmišljate puno o čistoći kistova za šminkanje. Čak i ako ih namjeravate redovito prati, vjerojatno je to jedan od zadataka s kojim odugovlačite. Prijetnja koju predstavljaju potencijalne bakterije koje vrebaju dlake stvarna je: ne samo da može uzrokovati mrlje, iritirati kožu i pogoršati bore, već može ozbiljno štetiti vašem zdravlju.

MISLITE DA PRETJERUJEMO?

U najboljem slučaju, nanošenje šminke prljavim kistovima svako jutro moglo bi začepiti pore i povećati vjerojatnost pojave prištića. Štoviše, mogli biste kožu izložiti oksidacijskom stresu, što može prouzročiti razgradnju kolagena i elastina - što dovodi do preranog starenja.

Ako nanesete podlogu prljavim rukama, a zatim kistom nanesete puder ili rumenilo, riskirate prijenos bakterija.

Rox Beauty Blog 2

KOLIKO SU PRLJAVI VAŠI MAKE-UP KISTOVI?

U studiji koja je provedena na rabljenim kistovima za šminkanje posuđenim od 35 korisnika i šminkera laboratorij je 58 posto ocijenio "previše nehigijenskim za upotrebu". 34% zapravo je sadržavalo više bakterija od prosječne četke za WC. A jedan navodno čisti kist koji je bio na šminkerskom pultu, spreman za upotrebu na klijentu, imao je više od 40 000 bakterija.

Rezultati su bili iznenađujući, čak i nakon što je anketirano 1.000 žena i utvrđeno je da 44% nikada nisu oprale svoje kistove.

S obzirom na to da je to toliko dugotrajan proces, možemo potpuno razumjeti zašto većina ljudi kistove za šminkanje ne pere ručno onako redovito koliko preporučuju stručnjaci (to je jednom tjedno, u slučaju da se pitate). To je neuredan zadatak koji može oduzeti puno vremena i truda. Štoviše, sušenje kistova kako bi bili spremni za ponovnu upotrebu može potrajati najmanje 24 sata.

Tvojim problemima je došao kraj jer StylPRO set čisti i suši tvoje kistove u manje od 30 sekundi.

Rox Beauty Blog 1

MORATE VIDJETI DA BI VJEROVALI!

Nikada nije bilo lakše riješiti četke opasnih i neželjenih bakterija. Kao što je već spomenuto, dobra je ideja očistiti kistove jednom tjedno kako biste minimalizirali klice. Možete čak uvrstiti StylPro proizvode kao dio vaše tjedne večernje rutine.