Suha kosa? Recite joj zbogom!

Suha kosa? Recite joj zbogom!

Tvoj problem je suha, oštećena i beživotna kosa? Ovo je vječna borba većine žena, pogotovo ako se ne želiš odreći svoje omiljene boje kose ili bježiš od frizera na kilometar. Činjenica je da kosa svakome može postati suha.

No pitanje je koji su razlozi da kosa postane suha?

Pomoći ćemo ti da spriječiš da suhu kosu tijekom godina, a posebice preko ljeta i kažeš joj zauvijek zbogom. Uz dobre savjete, tvoja kosa se može spasiti. Često je, previše dobre – ili pogrešne njege – razlog što je kosa postala suha.

3 1

1. Ne peri kosu svaki dan

Suhu kosu nikako ne smijemo prati svaki dan. Zaštitna masnoća ispire se s kose svakim pranjem šamponom. Zbog toga kosa postaje suha i gubi sjaj. Perite kosu što je rjeđe moguće. Pranje kose 2 puta tjedno sasvim je dovoljno.

2. Posjeti frizera svaka 3 mjeseca

Reži kosu barem malo svakih 2-3 mjeseca. Ovo je vrlo važan korak, čak i ako pokušavaš pustiti kosu da naraste. Kada su vrhovi previše ispucali, oni se samo nastavljaju trgati i tako konstantno skraćuju tvoju kosu i nastavljaju s oštećenjem.

3. Koristiš pogrešne proizvode za njegu

Bitno je razlikovati suhu kosu i oštećenu kosu. Suha kosa i oštećena kosa nisu isto. Suha kosa ima nedostatak prirodne masnoće. Oštećena kosa je iscrpljena bojenjem i oblikovanjem. Koristite proizvode za njegu razvijene za suhu kosu kako biste je hidratizirali, zagladili vlasi i obnovili sjaj kosi.

4. Koristi proizvode bez sulfata, parabena i umjetnih sastojaka 

Watermans proizvodi za hidratizaciju, sjaj i rast kose kreirani su od najkvalitetnije mješavine drevnih sastojaka i esencijalnih ulja koji pospješuju rast kose. Proizvodi garantiraju ne samo brži rast kose već i gušću kosu te pomažu kod problema s vlasištem.

1 1

1. Watermans jača folikul kose i pospješuje cirkulaciju vlasišta te stimulira ponovni rast kose.

2. Jedinstvena formula postaje aktivna u vlasištu nakon 2 do 3 minute nakon čega se prenosi u korijen kose duboko u vlasištu. kosa postaje gušća, čvršća, elastičnija i ponovno sjajna.

3. Watermans obuhvaća GrowMe šampon za rast kose i ConditionMe regenerator za kosu.

5. Suha kosa voli Omega-3 masne kiseline

Ono čime se hraniš svakodnevno također može utjecati na ljepotu i zdravlje kose, a stručnjaci savjetuju da u prehranu uvrstiš što više namirnica koje sadrže Omega-3 masne kiseline kao što su orašasti plodovi, riba, sjemenke lana, maslinovo ulje kako bi tvoja kosa ojačala i ne bi bila suha.

2 1