Singles Day

Singles Day

Tradicija Dana samaca

Svi znamo što je Black Friday ili Cyber Monday, ali jeste li ikada čuli za Singes Day, ili kako ga mi zovemo „Dan samaca“?  Dan samaca - slično Cyber Mondayu ili Black Fridayu - praznik je za kupnju. Iako je u početku započeo kao slavljenje sebe i ljubavi prema sebi, evoluirao je u priliku da se pojedinci počaste robom i zabavnim proizvodima. Neke tradicije i dalje ostaju - poput izlaska na večeru, izlaska u kino, odlazak na "spojeve" s ostalim prijateljima samcima kako biste proslavili neovisnost i ljubav prema sebi. Sada tradicionalno ljudi kupuju stvari na Dan samca, što je dio toga kako je postao najveći dan online kupovine u godini. Priznajte, ovakav praznik vam je bio prijeko potreban.

Dan samaca

Dan samaca obilježava se 11. studenog, a datira od 1993. godine. To je kineski komercijalni praznik koji pomaže samcima da pokažu svoj ponos što su slobodni. Počelo je kao hvalospjev samcima, gdje su studenti solo na kineskom sveučilištu Nanjing izabrali 11. studeni (jer 11.11. izgleda kao skupina štapića) za proslavu, umjesto da jadikuju što nemaju partnera. Brzo je prerastao u zabavan, neslužbeni odmor u kojem se samci širom Kine počaste lijepim večerama i razmaze se robom koju inače ne bi sebi kupili.

Coco Tafoya Q0dp8xiuga Unsplash

Od tih skromnih korijena, Dan samaca postao je najunosniji svjetski praznik online kupovine na svijetu, a prodaja je dosegla 25 milijardi dolara u 2017. godini, lako nadmašujući Black Friday i Cyber Monday zajedno.

Singles Day je uglavnom praznik kupovine, dijelom zahvaljujući izvršnom direktoru Alibabe, Danielu Zhangu, koji je kreirao prvu prodaju Dana samaca 2009. godine, potaknuvši trend koji u jednodnevnim transakcijama nadmašuje velike blagdanske prodaje.

Iako je praznik možda postao komercijalan, proslave i tema i dalje su u skladu s njegovim osnutkom - slaviti sebe, vaše prijatelje i najmilije, bez obzira na vaš status veze.

Dan samaca

A zašto mi volimo Dan samaca?

1. Kupuješ sama sebi

Pa tko te najbolje poznaje ako ne ti sama sebe Ne govorimo samo o tome da si kupite cvijeće ili se počastite ručkom. Singles Day je dan kojim pokazujete sebi pravu ljubav i zahvalnost. Nabavite onaj novi ruž ili beauty uređaj koji odavno želite.

2. Shvaćaš da nisi sama za Singles Day

Uživajte u činjenici i spoznaji da ste baš vi samci dio velike većine.

3. Možeš raditi što želiš kada god želiš

Što želite jesti večeras? Gdje biste voljeli ljetovati? Je li u redu razmetati se trapericama koje ste gledali? Kad ste slobodni, možete raditi ono što vas čini sretnim. Nisu potrebni nikakvi kompromisi.

3

Ako ovi razlozi nisu bili dovoljni da se odlučite počastiti kupnjom, onda će informacija da 11.11. na ROX Beauty webshopu biti odličan povod za tvoj idući shopping jer te na našem webshopu čeka odličan popust za tvoj idući shopping. ????