OVA TRI SASTOJKA ČINE PRIRODAN BALZAM ZA USNE

OVA TRI SASTOJKA ČINE PRIRODAN BALZAM ZA USNE

Dolaskom hladnih mjeseci u godini naša koža postaje suha i zahtijeva intenzivnu njegu. Sastojci kozmetičkih proizvoda koje koristimo na svojoj koži, ali i usnama, ključni su u održavanju kože njegovanom i hidratiziranom.

Neke studije kažu da žena u jednom danu balzam za usne nanese čak do 30 puta. Jesmo li svjesni što sve stavljamo na svoje usne i koliko loši sastojci utječu na zdravlje naših usana, ispucanost i njegu?

U nastavku donosimo tri prirodna sastojka koja su poželjna u svakom balzamu za usne:

1. PRIRODNI PČELINJI VOSAK

Pčelinji vosak najstariji je emulgator koji su ljudi koristili za izradu različitih pripravaka, najčešće ljekovitih melema. Vosak pčele rade da bi u njemu čuvale svoje mlade, pelud, med i da bi njime zaštitile košnicu. Pripravci izrađeni s pčelinjim voskom ostavljaju lagani zaštitni sloj na koži koji sprječava isušivanje kože.

Pčelinji vosak bogat je vitaminima topivim u mastima, posebno A vitaminom. Poželjan je u balzamima za usne jer štiti usne od isušivanja te pruža zaštitu od brojnih vanjskih čimbenika, zahvaljujući čemu ona zadržava svoju vlažnost i čvrstinu.

2. KANDELILA VOSAK

Ovaj vosak dobiva se iz mlječike (Euphorbiacea) koja pretežno raste u Meksiku i Teksasu. Da se zaštite od gubitka vode, ove biljke izlučuju sloj voska, a rezanjem i zagrijavanjem klica dobiva se kandelila vosak.

Kandelila vosak se za kozmetičke proizvode prerađuje na način da je posebno ugodan za kožu, ne lijepi se i optimalno se povezuje s ostalim uljima. Balzamima za usnice daje poseban sjaj i pojačanu zaštitu.

Kandelila vosak

3. KARNAUBA VOSAK

Karnauba vosak potiče od karnauba palme, koja raste u sjevernom Brazilu, i štiti listove od gubitka vode. Poznat je kao najjači od svih voskova biljnog porijekla.

Karnauba vosak

Karnauba vosak sprječava da se kozmetički proizvodi lijepe te daje osjećaj suhoće. Pomoću ovog voska u balzamima za usne, stvara se zaštitni sloj koji kožu čuva od gubitka vlage i vanjskih utjecaja, naročito UV zraka.

HERBACIN BALZAM ZA USNE

Ako tražite proizvod koji objedinjuje ova tri prirodna voska, na pravom ste mjestu. Herbacin balzam za usne sadrži prirodne sastojke poput organski uzgojene kamilice, prirodnog pčelinjeg voska, kandelila i karnauba voska. Hrani i njeguje usne te ih čini mekima i glatkima.

Herbacin balzami za usne

Herbacin balzam za usne staje na kraj bolnim i ispucanim usnama te pruža njegu i učinkovitu zaštitu za osjetljivu kožu usana. Herbacin balzam za usne dolazi u 3 zavodljive arome – kamilica, citrus i menta, a možete ih potraiti u svim dm prodavaonicama.