Depilacija šećernom pastom za savršeno meku i glatku kožu

Depilacija šećernom pastom za savršeno meku i glatku kožu

Sezona haljinica i kratkih hlača je u punom jeku, a ženin najveći neprijatelj su dlačice koje imaju po cijelom tijelu. Tijekom ljetnih dana stalno razmišljamo kako ukloniti dlačice na duži period, a u tome nam pomaže depilacija šećernom pastom.

Njega Lica Nakon Izlaganja Suncu 1 1

Neki posežu za kratkotrajnim rješenjima poput britvice, neki su odradili IPL tretman ili lasersko uklanjanje te se riješili “muke” na vrijeme, dok oni treći masovno rezerviraju termine za depilaciju u kozmetičkim salonima kako bi koža bila potpuno glatka

Od sada više ne morate brinuti li vaša kozmetičarka imati baš onaj termin koji vama odgovara jer depilaciju šećernom pastom možete raditi i u udobnosti vašeg doma.

Depilacija šećernom pastom je najmanje bolna vrsta depilacije, a činjenica je da ju je koristila i Kleopatra još u 1. stoljeću prije naše ere.

Cleopatra Strong Epil 1

Zašto depilacija šećernom pastom?

Prilikom depilacije Cleopatra šećernom pastom nježno se odstranjuju i odumrle stanice kože zbog čega koža još dugo ostaje svilenkasta i glatka. Ovom metodom uklanja se 90 posto dlačica s korijenom, a kod metode uklanjanja dlačica voskom to uspijeva u svega 50 posto slučajeva. Dlačice s vremenom postaju svijetlije i tanje.

Ne zaboravite na piling

Piling je najbolji način da spriječite urastanje dlačica bez obzira na to koju metodu uklanjanja dlačica koristite. Imate li već urasle dlačice, napravite lagani piling područja na kojem su dlačice urasle. Kako biste spriječili urastanje dlačica nakon depilacije, svakodnevno koristite losione za kožu koji sadrže alfa hidroksid kiseline, sastojak koji će opustiti mrtvu kožu i spriječiti da dlačice ostanu 'zarobljene' ispod nje. Ako ste skloni uraslim dlačicama poslije depilacije, losion nanesite dva dana prije i tri dana poslije depilacije.

Koliko često raditi depilaciju šećernom pastom?

Između depilacija šećernom pastom trebali biste pričekati četiri tjedna, odnosno depilirati se jednom mjesečno, kako bi dlačice dovoljno narasle da se vosak ima za što primiti. Dlačice na bikiniju i nogama spremne su za depilaciju kada su duge pola centimetra, a grublje dlačice trebaju biti dugačke 1 centimetar.

Cleopatra 120g Strong Epil 1

Depilacija šećernom pastom u kozmetičkom salonu čini se prilično jednostavna: nanese se vosak, prekrije trakicom i povuče. No, mnoge žene zaborave jedan važan korak kada se same depiliraju kod kuće: zategnuti kožu u suprotnom smjeru od smjera u kojem vuku traku. Preskočite li taj korak, na koži vam nogu nastati duboke masnice.

Mnoge žene depilaciju bikini zone dogovaraju uzimajući u obzir menstrualni ciklus, no na one dane u mjesecu trebali biste misliti bez obzira na to koji dio tijela želite depilirati. Zbog hormonalnih promjena i pojačanog dotoka krvi većina žena posebno je osjetljiva na bol netom prije, za vrijeme i nakon depilacije. Zbog toga je najbolje depilirati se sredinom menstrualnog ciklusa, odnosno u vrijeme ovulacije.