Čista i Njegovana Koža Preduvjet Je Dobrog Make up-a

Čista i Njegovana Koža Preduvjet Je Dobrog Make up-a

Za potrebe snimanja druge epizode našeg ROX Beauty podcasta, naša ekipa uputila se prema Beogradu gdje nas je dočekala Snežana Karović Čorić, cijenjena vizažistica i voditeljica make up akademije Snežana Karović. U predivnom make up studiju smještenom u centru Beograda, naša Iva Šarić i Snežana razgovarale su o Snežaninim počecima i anegdotama, trendovima u make up industriji, o tome kako tretirati kožu sklonu aknama te kontroverzi koja je bila viralna na društvenim mrežama, a odnosi se na djevojčice koje nepotrebno koriste intenzivne preparate za njegu kože.

KAKO PRIPREMITI KOŽU SKLONU AKNAMA?

 

Snežana Karović Čorić poznata je svima onima koji prate regionalnu make up scenu. Ova svestrana vizažistica, koja sebe opisuje kao velikog sanjara, oduvijek je bila zaljubljenica u modu i runway make up, još iz vremena kada smo o najnovijim trendovima čitali iz modnih časopisa. Iako je završila logopediju, ljubav prema šminkanju ipak je prevladala. Osim što se etablirala kao vizažistica za vjenčanja, ali i editorijale i snimanja, Snežana je osnovala i Make Up Akademiju, gdje obučava i prenosi svoja znanja na nove generacije profesionalnih šminkera.

Unatoč dugogodišnjem iskustvu, Snežanin najizazovniji, ali i najdraži zadatak uvijek je šminkanje za vjenčanja. Susrela se s mnogim ženama, koje ponekad ni same ne znaju objasniti što točno žele, a i potrebno je šminku prilagoditi tipu kože. Također bridal make up mora biti postojan, ali opet suptilan i ne previše naglašen. Tih problema kod šminkanja modela za potrebe editorijala ili video spota nema, jer veliki saveznik tada su kamere i reflektori koji „trpe“ poveće količine šminke. Ipak, zajednički nazivnik dobrog make up-a uvijek je zdrava i njegovana koža, čijoj pripremi Snežana posvećuje dosta vremena.

Često se susreće s tipom kože koja je sklona aknama i u tom slučaju poručuje kako je manje više. Točnije, jednostavna njega kože koja se mora bazirati na efikasnom čišćenju i dubokoj hidrataciji. Kvalitetno čišćenje kože sklonoj aknama uvelike joj olakšava PMD ACNE CLEAN LED, jedini pametni uređaj na tržištu koji istodobno čisti kožu i tretira akne. Naime dvojaka snaga ovog kućnog uređaja krije se u Sonic Glow tehnologiji te medicinskom, plavom LED svjetlu. Sonic Glow tehnologija razbija prljavštinu i masnoću s površine kože te dubinski čisti pore sa 7000 vibracija u minuti te istovremeno podiže, učvršćuje i tonira kožu. Nakon dubinskog čišćenja na uređaju je potrebno podesiti plavo LED svjetlo koje je namijenjeno tretiranju blagih do umjerenih akni, a za vidljive rezultate preporučuje se svakodnevna upotreba u trajanju od tri minute.

Ovaj uređaj pokazao se iznimno efikasnim, što potvrđuje i Snežana koja ga često koristi na svojim klijentima. Pronaći ga možete na ROX Beauty

NE VJERUJTE DEZINFORMACIJAMA O PROIZVODIMA ZA NJEGU KOŽE

 

Snežana i Iva dotakle su se i „banalizacije“ profesije vizažista, do koje je došlo usponom društvenim mreža.

Ponekad su nejasne granice između beauty blogera i profesionalnih vizažista, a Snežana taj upliv amaterizma u profesiju za koje su potrebne godine iskustva, objašnjava lažnim osjećajem znanja kojeg društvene mreže daju. Svoju karijeru gradila je godinama, a osim praktičnog iskustva, naglašava kako su osobni razvoj te priznavanje pogreške važan faktor u afirmiranju kako sebe kao profesionalca, tako i sebe kao osobe. Spomenula je i nuspojavu ovog fenomena, a to je širenje dezinformacija kada su u pitanju njega kože i make up.

Na to se nadovezala i kontroverza koja se proširila društvenim mrežama, a koja pokazuje djevojčice koje koriste izrazito jake i za njihovu kožu nepotrebne proizvode za njegu kože, poput retinola. Snežana govori kako je važno slušati stručnjake te kako svi trebaju preuzeti odgovornost, posebice kompanije i roditelji. Za kraj, opet poručuje kako je tajna zdrave kože jednostavnost: kvalitetno čišćenje te duboka hidratacija.