Bore i kako ih spriječiti

Bore i kako ih spriječiti

Bore su neizbježna popratna pojava starenja, ali i mimike. Mimičke bore stvaraju se neovisno o godinama života, pa čak i na mladim licima, nastaju kao posljedica kontrakcija mišića lica, zbog čega se i nazivaju mimičke. Razlikuju se od staračkih bora upravo po tome što se javljaju na koži koja nije izgubila tonus i elastičnost.

Svaki put kad stegnete usne, zažmirite, namrštite čelo ili se smijete, vaša koža se nabora. S vremenom neke grimase postaju automatizirane tako da niste ni svjesni da su vam primjerice obrve podignute, a čelo naborano. Što je ponavljanje grimasa češće, bore će se javiti brže i biti će dublje. Staračke bore stvaraju se kad se koža opusti, a taj proces počinje oko 30. godine života. Prve staračke bore javljaju se uz rub usana, uz kutove očiju i na čelu.

Upset Woman Complaining Face Wrinkles Beauty Cosmetology Concept 176420 18923

Zabrinutost, snažne emocije, tjeskoba i neuredan život ubrzat će pojavu tih bora, stoga bi potpuna anti-age strategija trebala sadržavati i održavanje unutrašnjeg mira i ravnoteže duha. Procesi koji se odvijaju unutar kože – od epiderme do derme, unutar sustava sitnih krvnih žila i kapilara te unutar folikula dlake i žlijezda lojnica te u stanicama koje proizvode pigmente i koji postupno dovode do zrelosti, a potom do starenja kože, neizbježni su i nepovratni. Bore, borice, opuštanje i stanjivanje kože neizbježne su popratne pojave starenja. Povezane su i s menopauzom i snižavanjem razine pojedinih hormona, a tegobe nerijetko povezane sa zrelim razdobljem života dodatno im pogoduju.

Spriječiti i usporiti

Prvi korak je usporiti neizbježne promjene struktura o kojima ovisi elastičnost kože – kolagena i elastina, potom spriječiti usporavanje cirkulacije i porast toksina te održati pravilan dotok hranjivih tvari u tkivo kože.

Female Face With Wrinkles Forehead 186202 466

Njega proizvodima koji sastavom odgovaraju potrebama kože najbolja je prevencija, ali i pomoć u ublažavanju promjena koje su se već javile. Glavni cilj je održavanje određenog stupnja vlažnosti, ublažavanje gubitka elastičnosti i sprječavanje dehidracije do koje prirodno dolazi s godinama.

Oprezno izlaganje suncu i izbjegavanje solarija drugi je važan korak u odlaganju pojave bora. Sunce i zrake solarija vanjski su faktori koji ubrzavaju starenje, do te mjere da za starenje uzrokovano UV zrakama postoji i poseban naziv – foto ageing (starenje uzrokovano svjetlom). Osim starenja i bora UV zrake mogu potaknuti i neka kožna oboljenja, među kojima su i ona zloćudna kao što je melanom.

Vježbe za muskulaturu lica

Tonus mišića lica vrlo važan za održavanje elastičnosti, ali i glatkoće kože, jer koža lica ima vrlo tanak potkožni sloj, tako da su mišići gotovo izravno povezani s dermom. Redovito izvođenje specifičnih vježbi za mišiće lica održat će njihovu elastičnost i tonus, a time će i koža s njima povezana zadržati elastičnost, čvrstoću i glatkoću. Bore će se javljati sporije ili se uopće neće pojaviti, a one već nastale biti će manje vidljive – pliće.

Kolagen i elastin vlakna su o kojima ovisi elastičnost i čvrstoća kože, s tim da je kolagen znatno važniji od elastina.

U ljudskom organizmu to je najzastupljeniji protein, a u koži čini 70% od svih proteina. Ima ulogu potpore, očuvanja čvrstoće. Vlakana elastina u koži ima znatno manje od kolagena, čine tek 2% od ukupnih proteina kože.

TriPollar anti-aging uređaji za lice

Tripolarna radiofrekventna (rf) tehnologija je inovativna, vlasnička tehnologija 3. generacije koja je namijenjena savijetati ograničenja prethodnih mono-polarnih i bipolarnih tehnologija

Severina 6 1 Scaled 1

Klinički i histopatološki je dokazano da TriPollar® RF istovremeno, homogeno i volumetrijski zagrijava površinske (dermalne) i duboke (hipodermalne) slojeve, dok tretira tijelo i lice. Usredotočena TriPollar RF - zbog velike gustoće - omogućuje korištenje niske energije, pružajući tako trenutne i dugotrajne rezultate.

Dubinsko zagrijavanje potiče proizvodnju kolagena i elastina, što rezultira zategnutijom i glađom kožom. Osim toga, zagrijavanje masnih stanica za tijelo ubrzava metabolizam i uzrokuje njihovo smanjivanje, što rezultira oblikovanjem tijela i minimaliziranim staničnim izgledom. Jednostavni za upotrebu i izuzetno učinkoviti, tretmani TriPollar pružaju zatezanje kož i tretiranje bora od prvog tretmana te dugotrajne rezultate nakon tretmana, bez operacije.

125427174 158796079258127 5812593909378441943 N

TriPollar STOP V neinvazivni je anti-aging uređaj koji koristi radiofrekvenciju i DMA tehnologiju (dinamička aktivacija mišića) kako bi definirao i tonirao kožu. Brzim, jednostavnim I bezbolnim tretmanima učinkovito smanjuje fine linije i bore.

Uz TriPollar STOP X predstavlja najnovije RF tehnologije u udobnosti vašeg doma. Na temelju revolucionarne TriPollar Multi-RF tehnologije, TriPollar Stop X homogeno utječe na sve slojeve dermisa za brži, sigurniji i učinkovitiji tretman pri čemu daje estetske rezultate na profesionalnoj razini. Inovativni senzor temperature osigurava učinkovit i siguran tretman, a istovremeno potiče dermalnu aktivnost koja ubrzava prirodnu proizvodnju kolagena, proteina koji je odgovoran za glatku i podatnu teksturu kože.

TriPollar STOP VX učinkovit je, lako se koristi i siguran je uređaj za obnovu kože koji dostavlja estetske rezultate na profesionalnoj razini u udobnost vlastitog doma. TriPollar STOP proizvodi opće, primjetljive, odmah i trajne rezultate.

https://www.youtube.com/watch?v=4QzQH4fWDXo&feature=emb_title