Zašto nije dobro držati šminku u kupaonici?

Zašto nije dobro držati šminku u kupaonici?

U ovim ljetnim danima, jedan scenarij nam je svima dobro poznat: strašno vruć dan, zrake sunca udaraju i kroz najmanje prozore, a tek je jutro. Kupaonica ti više djeluje kao sauna nego kao oaza hlada, ugode i čistoće. Još nervozna od buđenja,, žuriš na posao i ideš nanijeti šminku, a dočeka te pregrijani tekući puder s bojom odvojenom od ulja. Pored njega, olovka za oči ti se skroz otopila. Vrućina je učinila svoje. Tko još želi takav početak dana?

Tajna je u ovome: iako je kupaonica najpopularnije mjesto za apliciranje šminke i proizvoda za njegu kože, ona nije i najbolje mjesto za čuvanje tih proizvoda. Nažalost, vrućina i sunčeva svjetlost uzrok su stvarne, kemijske reakcije u tvojim beauty proizvodima. Vrućina i vlaga uzrokuju razdvajanje voska, ulja i vode pa tvoji najdraži proizvodi postaju neupotrebljivi. S druge strane, para iz tuša može donijeti dovoljno dodatne vlage u zraku da tvoj puder u kamenu popuca. Kupaonica je često i najmanja prostorija na koju toplina i svjetlost ostavlja dodatni efekt. No, što onda odabrati kao alternativu? Gdje čuvati šminku na sigurnom i očuvati njenu efektivnost, ali i dugoročnost?

Kupaonica nije idealno mjesto za čuvanje kozmetike
Pravilno čuvanje šminke olakšava i njeno nanošenje.

Alternative za pametno čuvanje kozmetike

Mnoge žene oslanjanju se na kuhinjski hladnjak kao rješenje za čuvanje šminke.  Od krema za njegu kože pa sve do ruževa, hladnjak je zanimljivo i stabilno hladno okruženje za čitav beauty asortiman koji imaš. No, kad ih miješaš u istom prostoru s hranom, treba jako paziti da su poklopci čvrsto zatvoreni i da zrak ne može ulaziti unutra kako bi spriječila prodiranje bakterija i vlage. Optimalna temperatura trebala bi biti između 8 i 12 stupnjeva Celzija, a kuhinjski hladnjaci trebaju biti prilagođeni na 4°C ili niže. Također, djeca (ili poslovično nepažljivi muškarci :) ) često imaju svoje pohode na hladnjak koji mogu predstavljati rizik i za njih i za tvoje beauty proizvode. Naposljetku, dobro posložen hladnjak često je pretrpan i ostavlja malo mjesta za svu šminku koju bi htjela sačuvati na sigurnom i hladnom.

Dugoročno rješenje za čuvanje šminke - beauty fridge

Rješenje? Sve se više žena okreće malim beauty fridge hladnjacima koji su specijalizirani za čuvanje šminke i drugih kozmetičkih proizvoda. Sjajno je što, unatoč tome što su maleni i zgodni za korištenje, oni kvalitetni uspijevaju spustiti temperaturu i do 15, a ponekad i 20 stupnjeva ispod sobne temperature pa su prilagođeni i za najveće vrućine koje se pojave u tvom domu. Naprednije verzije mogu, po potrebi, i zagrijavati pa tako održavati temperaturu iznad 2°C što sprječava zamrzavanje. I najbolje od svega, kozmetika ne miriše po hrani koju čuvaš u svom većem hladnjaku :)

Beauty Fridge rješenje za čuvanje šminke
Beauty Fridge možeš koristiti za puno različite kozmetike.

Koje kozmetičke proizvode treba posebno paziti?

Kako bi bila sigurna u dugoročnost svojih beauty proizvoda, ovdje ti donosimo i popis osjetljivije šminke i različitih proizvoda za tijelo koje je preporučljivo čuvati na hladnijim temperaturama:

  • Prirodni, organski proizvodi
  • Lak za nokte
  • Serumi, kreme i proizvodi za hidrataciju
  • Toneri i sprejevi
  • Sheet maska
  • Kreme za sunčanje
  • Proizvodi koji sadrže Vitamin C
  • Tekući makeup proizvodi (tekući puder, tečni tuš za oči, maskara)
  • Olovke za oči i usne

Koji beauty fridge odabrati?

Jako dobar primjer vrhunskog beauty fridge-a koji preporučujemo, a koji izvrsno rješava probleme čuvanja šminke uz zgodnu zapremninu od 4 litre, možeš pronaći na našem webshopu - STYLPRO Beauty Fridge. Hladi do 20 stupnjeva ispod sobne temperature i osigurava da kozmetički proizvodi, posebno organski, traju dulje i održavaju vrhunsku optimalnu svježinu. Nama izgleda baš sjajno i, uz male dimenzije i luksuzan dizajn, odlično bi ti se uklopio i u spavaću sobu i u kupaonicu, gdje god ga poželiš smjestiti.

Stylpro Beauty Fridge

No, ako ne posjeduješ već tako nešto, ne brini. Sva šminka i proizvodi za tijelo kojima se nešto i dogodi na vrućini, doći će na svoj dobri stari oblik i strukturu uz samo sat vremena u hladnjaku. Naš je savjet da svakako pokušaš čuvati svoje beauty proizvode dalje od izravne sunčeve svjetlosti. A ako nemaš priliku držati ih u beauty fridge-u, dobro je čuvati ih na nižim policama u stanu jer su temperature niže što je zrak bliži podu. A ako ih spremaš u kuhinjski hladnjak, samo dobro pazi na jako čvrsto zatvaranje i nestašne male ili velike dečke u tvojoj blizini. Baš zato, uhvatiš li priliku, svakako preporučujemo da se zasluženo počastiš i beauty fridge rješenjem.

Sad je i odlična prilika za nabaviti STYLPRO Beauty Fridge jer smo pripremili poseban popust za njega. Trenutno pri kupovini možeš uštedjeti 150 kn, a zapravo i više s obzirom da ćeš si čuvati rok trajanja kozmetike i štediti si vrijeme prilikom nanošenja šminke jer će ona uvijek biti na optimalnoj temperaturi - bilo vani zimogrozno hladno ili pakleno vruće. I da, naša mala tajna: prijava na webshop ti donosi i dodatne popuste :) A dotad, trk do šminke i što dalje od vrućine i sunca. Tvoja će ti šminka biti zahvalna ;)