6 razloga zašto tvoja kosa djeluje tanko

6 razloga zašto tvoja kosa djeluje tanko

Želiš valovitu bujnu kosu, ali tvoja kosa visi poput slame sa glave? Vjerojatno radiš nešto pogrešno…

Kako bi imala bujan izgled kose poput Gigi Hadid ili Gisele Bündchen, moraš izbjegavati ovih šest čestih pogrešaka.  

1. Regenerator nanosiš tamo gdje mu nije mjesto

Naravno, regenerator spada u njegu kose i nakon pranja daje kosi mekoću, kosa se lako češlja te ima lijepi sjaj. Međutim, mnoge žene stavljaju regenerator na korijen kose, a tamo mu nije mjesto. Najbolje je umasirati ga u vrhove. 

2. Koristi proizvode bez sulfata i parabena

Dobro je poznato da proizvodi koji ne sadrže sulafate i parabene ne štete kosi. Kako bi tvoja kosa bila bujnija, deblja i većeg volumena isprobaj

Img 6530bfm

3. Ravnaš kosu uređajem za ravnanje kose 

Kad s uređajem ravnaš kosu ona brzo postaje ravna, ali se i istanjuje. Ako želiš da tvoja ravna kosa ima malo volumena, češljaj je okruglom četkom od korijena do vrhova. Prilikom ravnanja kose uređajem za ravnanje potrebno je dodatno zaštititi kosu proizvodima koji će zaštititi tvoju kosu i zadržati vlagu u njoj.

Watermans Protect Me je savršen izbor jer štiti kosu od topline uređaja, sprijećava oštećenje vrhova i njeguje tvoju kosu. Na udaljenosti od 10 centimetara nanesite sprej na vlažnu kosu prije feniranja. Našpricajte odgovarajuću količinu na suhu kosu prije uvijanja ili peglanja.

Protectme 1

4. Bez pudera za volumen 

Ako već koristiš suhi šampon i za volumen kose, dobro ga isperi kad sljedeći put budeš prala kosu. I, bilo bi dobro povremeno napraviti piling vlasišta.  

5. Stepenasto šišanje 

Kod duge kose koja je prirodno glatka, preporuča se stepenasto šišanje. Tako će kosa izgledati puno voluminoznije.

6. Ne koristiš pjenu za stiliziranje 

Kako bi spriječila da ti kosa bezizražajno „visi“, moraš koristiti pjenu za stiliziranje. Ona daje kosi volumen i sjaj. Svakako je nanosi od korijena pa do vrhova.