5 zlatnih pravila kako zaštititi kosu od UV zraka sunca

5 zlatnih pravila kako zaštititi kosu od UV zraka sunca

Kosa je, mnoge žene bi se složile, najljepši ukras koji nas krasi te stoga želimo da tako ostane cijele godine. Na sam spomen riječi ljeto, već se svi polako opraštamo s niskim temperaturama i jedva čekamo preseliti se na plaže i upijati sunčeve zrake. Ipak, zaboravljamo da je naša kosa u ljetnim mjesecima izložena mnogim štetnim utjecajima i samim time sklona oštećenjima, statičnosti i ubrzano se isušuje. Donosimo pet zlatnih pravila kako zaštititi kosu od UV zraka sunca.

Dobra vijest je da uz naših pet savjeta možete zaštititi kosu od ljetnog sunca i očuvati kosu sjajnom, njegovanom i podatnom tijekom ljeta!

1. Koristite češalj umjesto četke

Tijekom ljetnih mjeseci, kosa nam je češće mokra, a time je i osjetljivija. Izbjegavajte četkati kosu dok god je ona mokra. Većina nas to vrlo često radi, ali je to pogrešno.

Radije odaberite češalj s rijetkim zupcima, jer se četke često mogu zapetljati u kosi i prouzrokovati ispadanje vlasi. Kosu obavezno češljajte kada je na pola suha.

2. Zaboravite na sušilo za kosu

Neprijatelj lijepe i zdrave kose svakako je i sušilo. Pustite kosu tijekom ljetnih mjeseci neka se sama prirodno suši na zraku kada god je to moguće. Stoga tijekom ljetnih mjeseci vodite računa kako zaštititi kosu te svojoj kosi poklonite odmor od nepotrebnog vrućeg zraka koji je može dodatno isušiti i oštetiti.

3. Zaštititi kosu šeširom ili maramom

5 zlatnih pravila kako zaštititi kosu od UV zraka sunca 1

Tijekom izlaska iz kuće i odlaska na plažu, kosu bi bilo dobro pokriti šeširom ili maramom. Osim što je modni detalj, pomoći će Vam zaštititi kosu od štetnosti sunčevog zračenja.

4. Koristite hranljive, prirodne šampone za rast kose i njegu kose

Ljetna vrućina može uzrokovati pojačano znojenje i kosa se puno brže masti, stoga većina žena pere kosu svakodnevno. Ako morate prati kosu svaki dan, tada je bitno zaštititi kosu i prati ju šamponom bez sulfata i parabena kao što je Gloria šampon za rast kose.

Zbog djelotvorne mješavine ljekovitih sastojaka, spajanjem biljnih, hladno prešanih ulja argana, makadamije, ricinusa, vitamina E, te eteričnog ulja ružmarina, Gloria šampon za rast kose potiče mikrocirkulaciju vlasišta, pomaže njegovoj revitalizaciji, a kosu jača od korijena do vrhova.

5 zlatnih pravila kako zaštititi kosu od UV zraka sunca 2

Gloria šampon je na bazi koprive i savršeno je rješenje ukoliko je vaša kosa suha, tanka i ispucalih vrhova, a pritom je sklona i opadanju.

5. Zaštititi kosu uz masku za kosu i serum

Pojavu ispucalih vrhova spriječit će maska za obnovu kose s murumuru maslacem, koja će zaštititi kosu te ju ujedno učiniti bujnom, lepršavom, elastičnom i sjajnom.

Nakon što isperete kosu, kreće ritual nanošenja maske za obnovu na mokru kosu nakon pranja, od vrhova prema korijenu. Nakon 10 minuta djelovanja, potrebno je masku isprati vodu.

Da biste zadržali prirodnu vlagu u kosi, važno ju je redovito hraniti i jačati.

Serum za jačanje kose na bazi murumuru maslaca ima jedini zadatak, a to je da vašu kosu učini jakom, sjajnom i dugoročno zaštićenom.

U kombinaciji sa biljnim uljem brokule, serum će također i zaštititi kosu.

5 zlatnih pravila kako zaštititi kosu od UV zraka sunca 3

Razmažite par kapi po dlanovima i nježno prođite čisto opranoj kosi. Dodatni učinak krije se u potpunom smanjenju elektriciteta u kosi koji se posebice javlja ljeti, što znači uživanje u svim vremenskim uvjetima i svim odjevnim predmetima.

Murumuru palma, dragulj među biljkama, darovala nam je iznimno vrijedan i učinkovit murumuru maslac, masku vama darovati bujnu, lepršavu, elastičnu i sjajnu kosu kakvom se mogu pohvaliti samo filmske dive.