4 savjeta koji će pomoći da ti kosa što dulje ostane čista

4 savjeta koji će pomoći da ti kosa što dulje ostane čista

Učestalost pranja kose individualna je stvar jer nije svako vlasište isto, kao ni kvaliteta i gustoća kose. I dok neke žene kosu peru jednom do dva tjedno, drugima se kosa masti i peru je češće od tri puta.

Prečesto pranje može isušiti kožu glave jer se tako s nje ispire sebum (loj) čija je uloga čuvanje tjemena i kose od isušivanja. Kako bi to izbjegla, donosimo ti nekoliko savjeta uz pomoć kojih ćeš rjeđe prati svoju kosu:

Kyle Smith 4qyhqqqlwm4 Unsplash 1

1. Pranje kose

Kod pranja kose bitno je obratiti pozornost na tri stvari – toplinu vode, šamponiranje i nanošenje balzama. Poželjno je da toplina vode ne bude niti prevruća niti prehladna jer prevruća voda povećava izlučivanje masnoća.

Šampon nanosi kružnim pokretima, od tjemena prema vrhovima, a nakon dobrog ispiranja na vrhove nanesi regenerator za kosu ili eliksir.
Izbjegavaj nanošenje regeneratora  po cijeloj kosi jer će je dodatno umastiti.
Stručnjaci preporučuju korištenje preparata za kosu koji su bez sulfata i parabena, a upravo takve proizvode ima Watermans.

W 30

2. Sušenje kose

Kada opereš svoju kosu pusti je da se prirodno osuši koliko je to moguće, ali korijen obavezno dodatno osuši fenom. Feniranjem korijena postići ćeš veći asas i dobiti kosu koja se manje masti. Kod sušenja fenom pripazi na toplinu fena. Prevruć fen isušuje vlasi pa će se iz vlasišta pojačano lučiti masnoća kako bi se koža zaštitila od vrućine.

3. Češljanje

Prilikom češljanja kose, prirodna ulja prenose se s tjemena na ostale dijelove kose i tako je brže maste. Osim toga, nemoj zaboraviti redovito prati četke i češljeve u toploj vodi sa šamponom ili sapunom kako bi odstranila prljavštinu, masnoće i ostatke proizvoda za oblikovanje kose.

Rox Beauty Blog

4. Frizura

Ravna kosa ne preporučuje se osobama koje imaju prirodno masnu kosu. Naime, tako su vlasi u izravnom doticaju s kožom i prirodnim uljima koja se onda prenose na kosu i tako je brže maste. Upravo zato, osobe koje imaju problema s masnom kosom trebale bi praviti kovrče ili blage valove.

Kako bi tvoje kovrče bile sjajne i zdrave, uvijek možeš posegnuti za Watermans Masque Me maskom za kosu koja sadrži 8u1 formulu te vraća u život beživotnu i oštećenu kosu i daje joj sjaj. 

https://www.youtube.com/watch?v=46j026CYhww

Cijelu kolekciju Watermans proizvoda potraži na našem webshopu, gdje također možeš pronaći i posebne pakete proizvoda.