Osjetljiva koža? Ovako bi trebala izgledati vaša beauty rutina

Osjetljiva koža? Ovako bi trebala izgledati vaša beauty rutina

Ako imate osjetljivu kožu, vaš pristup njezi kože vjerojatno je oprezan. Korištenje novih proizvoda može rezultirati upalom, svrbežom i crvenilom koje može potrajati danima, niti jedna šminka ne može pokriti nastalu situaciju. No, s nekim pametnim taktikama i znanstveno dokazanim formulacijama pri ruci je moguće vratiti i oživjeti nježni ten.

Započnite sa sredstvom za čišćenje koje se ne pjeni

Postoji razlog zašto se dermatolozi zalažu za sredstva za čišćenje koja se ne pjene - puno su nježnija prema koži, jer joj ne uklanjaju prirodna ulja. To je neophodno ako imate osjetljiv ten, jer velika je vjerojatnost da imate i osjetljivu ili ugroženu kožnu barijeru. Odlučite se za formulacije bez mirisa, parabena i aktivnih sastojaka. Promjene temperature mogu pogoršati osjetljivi ten, pa pazljivo nježno obrišite sve ostatke mlakom vodom.

82219071 2513524812221744 665177923187113984 o

Hranjivi serum je ključan

Balansirajući, rashlađujući serum od vitalne je važnosti za smirivanje osjetljive kože i treba ga koristiti dva puta dnevno kako bi se kontrolirala pogoršanja. Naš odabir? Zlatni serum Gloria prirodne kozmetike, koji pomaže smanjiti vidljivo crvenilo, pojačati hidrataciju i boriti se protiv simptoma alergije. Proizvod također nema mirisa, a može se pohvaliti učinkovitim popisom sastojaka koji njeguje kožu, uključujući najveću koncentraciju smilja.

zlatni serum

Vlažnost kože

Osjetljivoj koži često nedostaje hidratacije, pa je važno hidratizirati ju i ujutro i navećer. Formulacija koju ste odabrali trebala bi biti nekomedogena kako bi osigurala da neće blokirati pore ili prouzrokovati probijanje, kao i bez mirisa kako ne bi izazvala iritaciju i alergijske reakcije. Za najbolje rezultate nanesite nakon seruma kao što je Zlatni serum.

Ulje je vaš najbolji prijatelj

Dobro ulje za lice štiti kožu od vanjskih stresora, ostavljajući vam blistav, hidratiziran ten. Potražite formulacije u kojima se nalaze prirodni sastojci.

Za potpunu njegu kože lica posjetite ROX Beauty webshop.